dimecres, 27 de març del 2013

LA MONA

I ja estan aqui les mones, aquesta és la primera d'aquest any, la de la Laura. Aquesta nit ha vingut el seu padrí a felicitar-la, ja que dilluns no hi serà. Li ha portat la mona que ella ha demanat, una de xocolata de les Monster High i jo n'he fet una de tradicional per acompanyar.



Com sempre, pa de pessic farcit de melmelada de pressec i crema de mantega, per sobre crema de iemes i decorat amb crema de mantega i els ous de xocolata. Escric la recepta que fa molt temps que no publicava.


INGREDIENTS (per una mona petita, de 14 cm de diametre)
PA DE PESSIC
2 ous
160 gr de sucre
85 gr d'oli
85 gr de llet
160 gr de farina
1/2 sobre de llevat

CREMA DE MANTEGA
170 gr de mantega
60 gr de sucre glass
60 gr de llet

CREMA DE IEMES
3 iemes d'ou
35 gr d'aigua
60 gr de sucre

PROCEDIMENT PER FER EL PA DE PESSIC
AMB THERMOMIX

Preescalfar el forn a 180 °. Posar la papallona als gavinets i afegir els ous i el sucre, programar 3 minuts a 37 ° a velocitat 3 i mig. Un cop acabat el temps tornar a programar el mateix temps i la mateixa velocitat però sense temperatura per tal que els ous doblin el seu volum i ens quedi un pa de pessic ben esponjós. Incorporar l'oli de girasol i la llet, i programar 6 segons a velocitat 2. Seguidament afegir la farina i el sobre de llevat i programar 15 segons a velocitat 2. Treure la papallona i acabar de barrejar be amb una espàtula. Posar en un motllo rodó de 14 cm, previament untat amb margarina i farina, i posar-ho al forn durant uns 35-45 minuts (el temp sempre depèn del forn i cadascú coneix el seu), per saber si ja està punxar el centre del pastís amb un punxó i quan surti sec és que ja està cuit.

Pel farcit:
Melmelada de prèssec o albercoc (350 g)

PROCEDIMENT PER FER LA CREMA DE MANTEGA:

En el got de la Thermomix ben net i sec, posar-hi la papallona i la mantega, la llet i el sucre glass i montar-ho tot durant 3 minuts a vel 3. Per poder-la treballar be la mantega ha de tenir una consistència pomada.


PROCEDIMENT PER FER LA CREMA DE IEMES

En el got net de la Thermomix posar l'aigua i el sucre, i programar 18 minuts, Varoma i velocitat 1. Obrir la tapa, treure el got del motor i deixi refredar l'almíbar fins a 60º ( el got refreda millor fora de la base). Per tornar a comprovar la temperatura posar de nou el got a la base.
Abocar les iemes reservades en un bol i trencar-les amb una forquilla i batre-les lleugerament. Poc a poc tirar un parell de cullerades de l'almíbar sobre les iemes i barrejar be amb una forquilla.
Seguidament posar la papallona a la màquina i programar 5 minuts a 100º a velocitat 1. Amb la Thermomix en marxa anar afegint les iemes amb compte pel bocal.




MONTATGE DEL PASTÍS:
Un cop fred el pa de pessic obrir-lo per a meitat (queda prou alt per fer-ne tres pisos, si es vol) i farcir-lo be amb la melmelada, es pot emborratxar una mica amb algun licor barrejat amb la melmelada. Extendre la crema de mantega per tota la superfície i pels laterals i enganxar l'ametlla pels laterals (també s'hi poden posar virutetes de xocolata) fent una lleugera pressió. Finalment decorar amb la mantega i l'ajut d'una mànega pastissera.




I aqui us deixo unes fotos per veure com ha quedat.

Que aprofiti!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada