dilluns, 9 d’abril del 2012

MONES

Que mones que són les mones... i que bones estan!

Aquesta setmana, a més de fer vacances també ha tocat fer mones. La recepta que faig servir ja està penjada al blog, és una recepta de la thermomix que dóna un excelent resultat, un pa de pessic molt suau i esponjós, amb el suficient cos per aguantar la decoració sense aixafar-se i que millora d'un dia per l'altre, o sigui que ens permet preparar-lo amb antelació.

Torno a escriure-la per si algú li interessa.

INGREDIENTS (pel pa de pessic)

320 sucre
4 ous
190 oli girasol
190 llet
320 farina
1sobre de llevat

PROCEDIMENT

Preescalfar el forn a 180 °. Posar la papallona als gavinets i afegir els 4 ous i el sucre, programar 6 minuts a 37 ° a velocitat 3 i mig. Un cop acabat el temps tornar a programar el mateix temps i la mateixa velocitat però sense temperatura per tal que els ous doblin el seu volum i ens quedi un pa de pessic ben esponjós. Incorporar l'oli de girasol i la llet, i programar 6 segons a velocitat 2. Seguidament afegir la farina i el sobre de llevat i programar 15 segons a velocitat 2. Treure la papallona i acabar de barrejar be amb una espàtula. Posar en un motllo rodó de 22 cm, previament untat amb margarina i farina, i posar-ho al forn durant uns 45 minuts (el temp sempre depèn del forn i cadascú coneix el seu), per saber si ja està punxar el centre del pastís amb un punxó i quan surti sec és que ja està cuit.

Pel farcit:
Melmelada de prèssec o albercoc (350 g)


Per la decoració jo vaig fer una crema de mantega, i pel voltant ametlles crocanti o fideos de xocolata.

INGREDIENTS:
350 g mantega
120 g llet
120 g sucre glas
40 g cacao pur en pols
150 g ametlla crua granulada
1 figura de xocolata

PROCEDIMENT PER FER LA CREMA DE MANTEGA:

En el got de la Thermomix ben net i sec, posar-hi la papallona i la mantega, la llet i el sucre glass i montar-ho tot durant 3 minuts a vel 3. Per poder-la treballar be la mantega ha de tenir una consistència pomada.
Treure la mitad de la crema i amb la resta afegir-hi el cacao i remenar-ho durant 30 segons a vel 3, i tindrem la crema de mantega amb xocolata.

MONTATGE DEL PASTÍS:
Un cop fred el pa de pessic obrir-lo per a meitat (queda prou alt per fer-ne tres pisos, si es vol) i farcir-lo be amb la melmelada, es pot emborratxar una mica amb algun licor barrejat amb la melmelada. Extendre la crema de mantega per tota la superfície i pels laterals i enganxar l'ametlla pels laterals (també s'hi poden posar virutetes de xocolata) fent una lleugera pressió. Finalment decorar amb la mantega de cacao i l'ajut d'una mànega pastissera.

Col.locar la figura de xocolata al centre de la mona i unes plomes i pollets al voltant i ja està a punt per menjar i llepar-s'hi els dits!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada