divendres, 10 d’abril del 2009

MONA DE PASCUA






Ara toquen mones!!!
Aquesta recepta de mona clàssica de mantega que ens ha passat la Elisa, presentadora de Thermomix, no té cap defecte, és boníssima, el pa de pessic dels millors que he provat mai, i la mantega en el seu punt, ... val la pena probar-la. També en vaig fer una especial per les meves filles (us estimo petites!).

INGREDIENTS

Pel pa de pessic:
4 ous
320 g sucre
190 g oli de girasol
190 g llet
320 g farina
1 sobre llevat

Pel farcit i la cobertura:
Melmelada de prèssec o albercoc (350 g)
350 g mantega
120 g llet
120 g sucre glas
40 g cacao pur en pols
150 g ametlla crua granulada
1 figura de xocolata

PREPARACIO

PA DE PESSIC:
* Precalentar el forn a 180º
* Engrassar i enfarinar un motllo
Amb la papallona a la Thermo posar 4 ous i el sucre. Batre durant 6 minuts a 37º a vel 3 1/2. Quan acabi el temps programar 6 minuts més a la mateixa velocitat i sense temperatura. Sense obrir la màquina afegir l'oli de girasol i la llet i programar 10 segons al 2. Afegir la farina i el llevat i remenar durant 15 segons al 2. Treure la papallona i acabar de remenar per barrejar be la farina. Posar la barreja en el motllo i al forn durant 20 - 30 minuts (ja sabeu que en quan ho punxem al centre i surti el pal sec, vol dir que ja està cuit).

Si el motllo és de silicona desmotllar de seguida per evitar que agafi humitat.

CREMA DE MANTEGA:
En el got de la Thermomix ben net i sec, posar-hi la papallona i la mantega, la llet i el sucre glass i montar-ho tot durant 3 minuts a vel 3. Per poder-la treballar be la crema de mantega ha de tenir una consistència pomada.
Treure la mitad de la crema i amb la resta afegir-hi el cacao i remenar-ho durant 30 segons a vel 3, i tindrem la crema de mantega amb xocolata.

MONTATGE DEL PASTÍS:
Un cop fred el pa de pessic obrir-lo per a meitat (queda prou alt per fer-ne tres pisos, si es vol) i farcir-lo be amb la melmelada. Extendre la crema de mantega per tota la superfície i pels laterals i enganxar l'ametlla pels laterals (també s'hi poden posar virutetes de xocolata) fent una lleugera pressió. Finalment decorar amb la mantega de cacao i l'ajut d'una mànega pastissera.

Col.locar la figura de xocolata al centre de la mona i unes plomes al voltant i ja està a punt per menjar i llepar-s'hi els dits!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada